Dessert: Clafoutis met appeltjes en speculaas

Book: Wannes recepten
Chapter: Dessert

Personen: 12

9 stukss appels (jonagold)
125 grams speculaas
3 sinaasappel (het sap)
9 stuks eieren
300 grams suiker
9 eetlepels bloem
6 deciliters volle melk
1,5 pakje bakpoeder
3 eetlepels bakboter
3 eetlepels amandelschilfers
0,75 koffielepel kaneel
12 bolletjes vanilleijs

1. Schil de appelen en snij in stukjes, verkruimel de speculaas en pers de sinaasappelen.

2. Doe de appelstukjes en de speculaas samen met het sinaasappelsap in een kookpan.
Laat op een zacht vuurtje afgedekt stoven gedurende 10 min.
Roer regelmatig om en voeg indien nodig wat water toe.

3. Mix met de kloppers van de mixer de eieren met de suiker, bloem, melk, de kaneel en het bakpoeder.

4. Strijk een ovenschotel in met wat boter en giet er de helft van het eiermengsel in.
Bedek met de speculaas compote en strooi er de amandelschilfers over.
Giet er de rest van het eiermengsel over. Schuif gedurende 30 tot 35 min. in een op 175°c voorverwarmde oven

5. Dien lauw op met een bolletje vanilleijs.
 


Afdrukken