Hapjes: Glaasjes met zalm en heilbot

Book: Wannes recepten
Chapter: Hapjes

Stuks: 8

5 stuks citroenen
1 1/2 koffielepels mierikswortelsaus
24 centiliters slagroom (goed gekoelde )
0.0 naar smaak zout
16 takjes dille
6 1/2 eetlepels zwarte lompviseitjes
6 1/2 plakjes gerookte zalm
6 1/2 plakjes gerookte heilbot
8 stuks apperitiefglaasjes


Bereiding:
Pers de citroenen. Klop in een ijskoude schaak de verse slagroom met een snuifje zout en de helft van het citroensap met de mixer stijf.

Was en droog de verse dille en houd wat achter voor de versiering.
Voeg de stijfgeslagen room en de mierikswortelsaus toe aan de dille en meng.
Zet de glaasjes klaar en schep in elk glaasje een lepeltje citroenroom.
Schep een laagje lompviseitjes op de room gevolgd door een tweede laagje citroenroom.
Knip de plakjes vis zonodig op maat van de glaasjes. Garnier de citroenroom met de zalm en de heilbot,  van elke soort een. Verdeel er de rest van de citroenroom over en werk af met de achtergehouden dille.




 


Afdrukken