Hoofdgerecht vlees: Jagerschotel

Personen: 6

1000 gram gehakt (gemengd)
200 gram gerookt spek
4 stuk uien
250 gram champignons
1/2 stuk rode paprika
1/2 stuk groene paprika
200 gram gemalen kaas
Naar smaak pezo
Naar smaak selderzout

Aardappelpuree:
1000 gram aardappelen
25 deciliter melk
50 gram bakboter
1 stuk eieren
Naar smaak pezo
Naar smaak nootmuskaat

Bereiding:

1. Vlees bereiden:
Het spek ontdoen van de zwoerd en in kleine reepjes snijden
Een weinig vetstof verhitten in een braadpan en hierin het spek zachtjes laten uitbakken.
Gehakt bij het spek doen en met een vork roeren tot het gehakt kruimelt en bruin word.
Vlees kruiden met pezo en selderzout.

2. Groenten stoven:
Uien reinigen, wassen en eminceren.
Paprika's reinigen wassen en in julienne snijden
Champignons reinigen en eminceren.
In een kookpot een weinig vetstof smelten en de uien hierin laten uitzweten
de champignons en paprika's toevoegen en nog 5 min. laten stoven.

3. De aardappelpuree bereiden:
Aardappelen gaarkoken in licht gezouten water en vervolgens afgieten.
In een kookpot de melk met de boter opwarmen de gekookte aardappelen toevoegen en fijn prakken. Ei(eren) toevoegen en afkruiden goed mengen tot men een luchtige puree bekomt.

4. Jagerschotel samenstellen:
Een vuurvaste kom inboteren en hierin een laag spek met gehakt schikken een laag groenten erop aanbrengen. Bestrooien met ongeveer de helft van de gemalen kaas en afdekken met aardappelpuree. Vervolgens de oppervlakte bestrooien met de rest van de gemalen kaas, enkele klontjes vetstof erop leggen en in een hete oven van 200°C gedurende 30 min. laten gratineren.


Afdrukken