Voorgerecht: Sint-Jacobs vruchten met kokos en citroengras

Book: Wannes recepten
Chapter: Voorgerecht vis

Stuks: 4

12 stuks sint-jacobsnoten
1 stuk appel
200 milliliters kokosmelk
120 milliliters kippenbouillon
1 1/2 stengels citroengras
1 centimeter geraspte gemberwortel
1 stuk limoenblaadjes
1/2 stuk limoen
1/2 koffielepel kerriepoeder
0.0 naar smaak maiszetmeel
0.0 naar smaak korianderblaadjes
1/2 stuk uien
1/2 stuk knoflookteentjes
2 1/2 eetlepels olijfolie
naar smaak pezo


Bereiding:
Halveer de stengels citroengrag in de lengte. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn.
Schil de appels en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Fruit ui, knoflook en appel in 1/3 van de olijfolie.
Voeg de geraspte gember, het citroengras, de kerriepoeder en de limoenblaadjes er aan toe, roer goed om.
Blus met de kippenbouillon en de kokosmelk. Laat op een zacht vuurtje inkoken.
Voeg eventueel wat in water opgelost maiszetmeel toe om de saus te binden.
Rasp de schil van de goed gewassenlimoen. Verhit een pan met de rest van de olijfolie.
Voeg er de limoenrasp aan toe en bak daarin de Sint-Jacobsvruchten kort op hoog vuur.
Kruid af met pezo.
Zeef de saus en verdeel over de diepe borden. Leg er de gebakken Sint-Jacobsvruchten in
en werk af met de verse korianderblaadjes en eventueel een stuk citroengras.

 


Afdrukken