Voorgerecht: Terrine van kip en kwartel Book: Wannes recepten Bereiding: 1. Fruit de sjalot en het knoflook op een laag vuur glazig in olijfolie. 2. Pureer de kipfilet met de eieren glad in de
keukenrobot. Vermeng met de room en de zeste (citroenrasp) en breng op
smaak met pezo. 3. Snij de kwartelfilets in reepjes en leg ze in het midden op de farce. 4. Bestrooi met de gehakte dragon en schep er de rest
van de farce bovenop. 5. Snij mooie plakken
van de terrine en serveer koud of lauwwarm. Afwerking: Kook de rode biet zonder te schillen in gezouten water met tuinkruiden en een scheutje olie. Laat afkoelen, schil en snij in dunne plakjes. Marineer deze in een mengeling van olijfolie, een weinig truffelolie, citroenzeste, peper en zout. Bedek de bodem van een bord
met de rode biet met een weinig marinade, hierop een weinig gemengde sla
afgewerkt met een weinig vinaigrette en hierop de plakjes terrine. |