Voorgerecht:
Tonijntartaar met avocado, granny smith en wasabi mayonaise

Book: Wannes recepten
Voorgerecht vis

Personen: 4

2 stuk avocados
1 stuk limoen
Naar smaak zwarte peper
Naar smaak zeezout
4 takje korianderblaadjes (vers, mag ook met bieslook)
1/2 koffielepel sojasaus
200 gram verse tonijn
Naar smaak citroenpeper (pepermengeling)
1 stuk appels (Granny Smith)
3 eetlepel mayonaise
2 koffielepel wasabi
Enkel stuk serveerringen


Bereiding:

1. Meng de mayonaise met de wasabi (gebruik minder wasabi als je het minder scherp wild)

2. Haal het vruchtvlees uit de avocado’s, plet met een vork, besprenkel met een beetje limoensap,  breng op smaak met sojasaus, peper en zout en fijngehakte koriander of bieslook. Doe de pitten terug bij de avocado (dit voorkomt verkleuring) en dek af.

3. Hak met een scherp mes de tonijn tot een tartaar, besprenkel met een beetje limoensap
en breng op smaak met gemalen citroenpeper en eventueel een beetje zout.

4. Verdeel de avocado met behulp van een metalen ring over de borden en schik hierop de tartaar.  Verdeel er een beetje wasabi mayonaise over, leg er vervolgens een dun plakje appel op en werk af met een takje koriander of bieslook.
 


Afdrukken