Op paastocht met kwb Lichtaart

Van zaterdag 3 tot vrijdag 30 april

 

Een avontuurlijke wandeling van ongeveer 4 km in de bossen van Lichtaart. De tocht is buggyvriendelijk en start aan de parking bij wandelknooppunt 28. Parkeren kan je ook bij Floreal.

 

Twee paashaasverhalen in één tocht

‘De paashaas is verdwenen’ is een wandeltocht met als rode draad twee ludieke kinderverhalen. De deelnemers vinden onderweg op zeven plaatsen een bord in paasthema. Daarop staan telkens twee QR-codes: eentje voor het verhaal voor min 8-jarigen, en een voor de plus 8-jarigen. Wanneer deelnemers met hun smartphone een QR-code scannen, kunnen ze een deel van het gekozen verhaal beluisteren. Na elk audiofragment is er ook een opdracht. Op het einde van de tocht hebben de deelnemers het hele verhaal gehoord.

 

An Neven, auteur van verhalen voor (jong)volwassenen, schreef speciaal voor kwb de twee verhalen.

Zanger en acteur Pieter Embrechts sprak de verhalen in.

 

Deze activiteit is gratis en richt zich op gezinnen met jonge kinderen, grootouders en hun kleinkinderen en iedereen die graag een verhaal hoort tijdens een wandeling.Klik hier om het promofilmpje te bekijken

 

Win de “verdwenen” paashaas

De paashaas heeft op de wandelroute ook 19 paaseieren verstopt. Met de letters op deze eieren kan je een samengesteld woord vormen. Dit kan je hier invullen op onze wedstrijdpagina.

 

Op 1 mei zal een onschuldige hand twee winnaars uit de juiste antwoorden trekken. Zij krijgen elk een “verdwenen” chocoladen paashaas thuisbezorgd!

 

Enkele tips

Het geluid van je smartphone kan je eventueel versterken met een draadloze bluetooth speaker.

Echte paaseitjes zal je op de tocht niet vinden maar misschien zien de mama’s of papa’s of opa’s of oma’s, of … deze beloning voor hun dapper en sportief gezinnetje wel zitten.

 

Plannetje

Klik hier om het plannetje te downloaden.

 

Een plannetje is ook verkrijgbaar bij het toeristisch infokantoor in Kasterlee. Je kan ook de QR-code op het Paasbord bij de startplaats inscannen en het plannetje downloaden op je gsm.

 

180 KWB-afdelingen organiseren deze paashaastocht.

Je vindt alle locaties terug op de website www.kwb.be/paastochten